02-01-17

De Smurfen: Blus die brand.

smurfen1.25. Potige ridder: Op een dag dwaalt een gigantische vuurspuwende draak door het bos. Hierdoor ontstaat een grote bosbrand. De Smurfen kunnen de brand met veel moeite blussen. De Smurfen vragen zich af vanwaar dit vuur komt, tot Grote Smurf voetafdrukken van de draak ziet. Potige Smurf wil ridder worden en de draak verslaan. Hij komt plots oog in oog te staan met de draak en rent weg. In het bos ontmoet Potige Smurf een ridder, Lancelout. Grote Smurf is ervan overtuigd dat hij geen echte ridder is, maar een bedrieger en een lafaard. Ze maken een nepdraak. Lancelout luistert de plannen van de smurfen af, dat ze hem willen testen met een nepdraak. Als de Smurfen hun plan met hun nepdraak uitvoeren duikt plots de echte draak op, die naar het Smurfendorp komt. De Smurfen in het dorp denken dat het de nepdraak is en doen alsof ze in paniek zijn. Wanneer de draak vuur begint te spuwen, ontdekt Grote Smurf dat het de echte draak is.

1.28. De spooksmurf.

3.3. De smurfenbrandweer: Het is heel warm in Smurfenland. Grote Smurf bekijkt de bloemen en bijen met zijn vergrootglas. Smulsmurf en Klungelsmurf laten een ei op een steen bakken. Smurfin schrijft in een dagboek. Grote Smurf legt zijn vergrootglas op een bankje. Op dat moment ligt Luilaksmurf een dutje te doen. Intussen bouwt Gargamel een dam op de Smurfrivier. Hij wil de rivier afsluiten zodat de Smurfen geen water meer hebben en ze naar hem toe te lokken. Door de hitte en het vergrootglas vat het bankje, waar Luilak onder ligt, vuur. Luilak verwittigt meteen de andere Smurfen, die het vuur snel kunnen doven. Grote Smurf zegt dat de Smurfen slecht zijn voorbereid op branden. Alle Smurfen moeten iets uitvinden om brand te blussen. Ze maken er een wedstrijd van: de Smurf met de beste uitvinding wint een prijs. Brilsmurf gaat bij iedereen langs. Hij vindt de uitvindingen maar niets. Bril zeurt overal en krijgt een nat pak van de anderen. Knutselsmurf is druk bezig met zijn grote uitvinding. Gargamel heeft zijn dam afgewerkt en roept dat het niet lang meer zal duren. De rivier begint op te drogen. De volgende dag is Knutsel nog steeds aan het werk. Intussen bakt Smulsmurf koekjes voor alle Smurfen. De uitvinding van Knutselsmurf is klaar. Smurfin verwittigt Smul dat de uitslag van de wedstrijd bekend zal worden. Als Smul de keuken uit is let hij niet op het vuur. Knutsel heeft een grote ketel omgebouwd tot brandweerwagen. Grote Smurf wil Knutsel uitroepen tot winnaar. Maar dan zien de Smurfen dat de keuken van Smul in brand staat. De Smurfen nemen de brandweerslang. Ze pompen water uit de waterput. De put staat helemaal droog. Dan gaan ze naar de rivier. De rivier staat helemaal droog. Grote Smurf gaat op verkenning.

6.22. Brandweer smurfen: De Smurfen houden een picknick. Driftige moet het kampvuur doven. Hij neemt een emmer water om dit te doen en struikelt. Driftige denkt dat het vuur nu goed gedoofd is. Als de Smurfen terug naar hun dorp gaan gaat het vuur opnieuw aan. Het verspreidt zich met de wind. Die nacht kan Driftige niet slapen. Sassette, Rustige en Natuursmurf vinden dat hij zich vreemd gedraagt. Door het raam zien ze een oranje gloed. Plots klinkt het alarm. Grote Smurf waarschuwt de anderen dat er een bosbrand is die hun kant op komt. De Smurfen proberen het vuur te blussen. De brand blijft zich verder verspreiden. Het vuur waait ook in de richting van Gargamel's huis. Greintje moet Gargamel helpen met water pompen. Grote Smurf gaat de lucht in op de ooievaar. Hij strooit een poeder uit boven het bos waardoor een regenbui ontstaat. Door de regen is het vuur meteen geblust. Grote Smurf vermoedt dat de brand is ontstaan door onvoorzichtige mensen. De Smurfen moeten Puppie en alle dieren van het bos verzorgen. Ze zijn gewond geraakt door de brand. Driftige voelt zich schuldig. Hij helpt het meest bij het verzorgen van de dieren, samen met Natuursmurf. Die avond krijgen deze twee Smurfen een medaille. Driftige gooit zijn medaille weg omdat hij zich schuldig voelt. Intussen ontdekken Gargamel en Greintje de Smurfen. Ze zien dat de Smurfen gewonde dieren verzorgen. Vermomd als beren maken ze hun opwachting. De smurfen willen hen verzorgen. Plots ontdekken ze dat het hun aartsvijanden Gargamel en Greintje zijn.

1981, 1983, 1986.

17:15 Gepost door Helliwood-man in Dvd, Smurfen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smurfen |  Facebook |