14-06-15

Kuifje #2.

kuifjeDe zwarte rotsen: Kuifje begeeft zich naar Schotland waar een gorilla een kasteel op een verlaten rotseiland terroriseert. Op het rotseiland wordt hij constant achtervolgd. Dit eiland staat immers bekend als de schuilplaats van een geheimzinnig 'beest', maar het herbergt in feite een bende valsemunters. Na duizend gevaren kan Kuifje de activiteiten van de bende stopzetten en de ware aard van het 'beest' prijsgeven.

De Scepter van Ottokar: Kuifje wordt als secretaris geëngageerd door professor Halambique, een sigillograaf. Maar tijdens een vlucht wordt hij uit het vliegtuig gegooid. Hij geraakt gelukkig niet gewond en ontdekt een complot om de koning te onttronen. Kuifje snelt de Syldavische koning te hulp. Dit album is een verwijzing naar de Anschluss en de Tweede Wereldoorlog. Kuifje maakt ook voor het eerst kennis met Bianca Castafiore.

De krab met de Gulden Scharen: Kuifje stelt een onderzoek in naar de handel in vals geld en wordt gevangen genomen op een schip, de Karaboudjan. Aan boord maakt hij kennis met kapitein Haddock, een alcoholverslindende zeevaarder. Samen ontdekken ze een grootscheepse opiumhandel. De opium werd opgeslagen in conserven met krabetiketten. Kuifje kan met Haddock ontsnappen en duikt onder in Marokko. Hij zal trachten de bende misdadigers kunnen ontmaskeren.

1992

05:37 Gepost door Helliwood-man in Dvd, KUIFJE | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1992 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.