14-12-12

The Muppet movie.

1ste Muppet film.

muppets

Kermit zit ontspannen in zijn moeras op een banjo te spelen. Een agent in een boot merkt hoe talentvol hij is en spoort hem aan om naar Hollywood te gaan en een carrière na te jagen. Geïnspireerd door het idee om miljoenen mensen blij te maken vertrekt Kermit per fiets, vrijwel meteen op de hielen gezeten door Doc Hopper (Charles Durning), de eigenaar van een franchise in kikkerbillenrestaurants die in Kermit zijn potentiële nieuwe mascotte ziet.

Kermit stopt bij een café genaamd El Sleezo waar hij Fozzie Beer ontmoet die op het podium staat in een mislukte poging de klanten te vermaken met zijn grappen. Kermit stelt voor dat hij hem vergezelt op zijn zoektocht naar roem en tezamen vervolgen ze de reis per auto. Onderweg maken ze verscheidene nieuwe vrienden, waaronder Dr. Teeth en zijn rockband, Gonzo de reizende loodgieter en zijn vriendin Camilla de kip en Miss Piggy, die meteen de gelegenheid aangrijpt om met de groep mee te gaan naar Hollywood.

Nadat het Kermit meermaals gelukt is om Doc Hopper van zich af te schudden, ontvoert Hopper Miss Piggy in de hoop Kermit in de val te kunnen lokken. Dit lukt en wanneer een door Hopper ingehuurde gekke professor op het punt staat om Kermits hersenen dusdanig te bewerken dat hij alles doet wat Hopper van hem vraagt, slaagt Miss Piggy er op het nippertje in om zich los te wringen en Kermit te redden.

 

1979

05:45 Gepost door Helliwood-man in Dvd, Muppets | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1979 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.